Fick ett trevligt uppvaknande av reporter från Dagens Opinion.

Grön Ungdoms nya språkrör: Jag är trött på pajkastningspolitik

Publicerad 2011-02-21, 10:25

– Det känns fantastiskt. Det är kanske det häftigaste uppdraget jag kan tänka mig, både roligt och utmanande eftersom det är så mycket som behöver göras inom hållbar utveckling, säger Rebecka Carlsson.
Varför ställde du upp?
– Det handlar lika mycket om att göra politiken till något som förändrar, till att förändra politikens innehåll. Jag är trött på pajkastningspolitik och klagan på vad andra inte gör. Jag vill driva en lösningsfokuserad och aktiv politik.
Hur ska du förändra förbundet?
– Jag vill att vi ska ta de sista viktiga stegen från att vara alternativa till ett helt alternativ. Vi har varit agendasättande på vissa frågor, men nu behöver vi ha en ordentligt och bra politik för att bli statsbärande.
Vad behöver ni bli bättre på?
– 
Vi ska bli bättre på att hjälpa till att ta fram nya politiska lösningar. Vi ska tillhandahålla verktyg och skills till de som vill engagera sig inom Grön Ungdom.
Vad är det första du ska göra?
– Dels ska jag boka in möten med olika aktörer, både inom partiet och inom olika organisationer. Jag ska till en början lyssna in, men ska snart komma igång och göra mediala utspel.
Rebecka Carlsson är sedan tidigare egenföretagare och student. Hon kommer från Kungälv men bor i Stockholm. Björn Lindgren är student och kommer från Östersund, men bor i Göteborg.

Amina Djemili
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s