Viktiga steg mot human flyktingpolitik.

Fick en bra start på dagen med MP:s och Alliansens uppgörelse om migrationspolitiken. Om du inte redan sett presskonferensen finner du den här:

Överenskommelsen i skrift finner du här.

mp.se sammanfattar Maria Ferm, migrationspolitisk talesperson, överenskommelsen så här:

”Överenskommelsen slår fast att Sverige ska ha en human asylpolitik och vara en fristad för dem som flyr undan förföljelse och förtryck. Samtidigt ska de som vill komma till Sverige för att arbeta kunna göra det.

Många familjer kommer att kunna återförenas genom nya möjligheter att styrka identitet. Om en kartläggning visar att grupper som tidigare fick stanna av ”humanitära skäl” inte längre får det med den snäva bestämmelsen ”synnerligen ömmande omständigheter” kommer detta att ändras, vilket det finns avsatt medel för. Stora grupper av papperslösa kommer att få vård, och barn kommer att få skolgång.

Överenskommelsen mellan Miljöpartiet och regeringen innebär också att Sverigedemokraterna inte får inflytande över migrationspolitiken, varken direkt eller indirekt.

Överenskommelsen är ett steg i rätt riktning och innebär ett antal förbättringar även om Miljöpartiet hade velat gå längre på vissa områden. En fråga som Miljöpartiet har drivit men inte fått gehör för är att stoppa utvisningar av ensamkommande barn till Malta och Italien. Det är även andra frågor som inte finns med i överenskommelsen. Miljöpartiet har dock fortfarande möjlighet att lyfta frågor i fortsatta samtal med regeringen.

– Denna överenskommelse innehåller ett antal förbättringar och innebär att fler människor kommer att kunna bygga sin framtid i Sverige. Vi har velat gå längre på vissa områden. Men istället för att stå vid sidan av och se på så gör vi livet bättre för massor av människor som idag är har det väldigt svårt.”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s