Energisäkra Sverige

Har delat ut ”Energisäkra Sverige” på torget i Skövde och Västerhöjdsgymnasiet med Lise Nordin och Martin Solberg, nyinvald i styrelsen för Grön Ungdom Väst och den bästa bokbordshållaren jag någonsin träffat. Den efterfrågan som finns för att diskutera avveckling och framför allt alternativen till kärnkraft är helt enorm. Känns fantastiskt att få företräda ett parti som har en helhetslösning för hur kärnkraft kan bytas ut mot förnyelsebar, säker och billigare energi med en mix av energieffektiviseringar, bioenergi, vindkraft och andra förnybara energislag.

Under eftermiddagen besökte vi en av de lokala markägare som kämpar mot uranprospektering på sina marker som ett kanadensiskt storbolag vill genomföra, till råga på allt i en av Sveriges största sötvattentäkter. Under kvällen håller Lise möte om den aktuella kärnkraftpolitiken (planen var debatt men ingen vill möta henne). Under resten av veckan kommer hon att åka norrut och besöka olika orter som är särskilt berörda av uranprospektering. Du följer henne och finner även hennes väldigt bra blogginlägg och mediala utspel här.

Själv sitter jag redan på tåget, förbereder argument inför kärnkraftsdebatt på Energitinget i Stockholm i morgon bitti och glosor inför kärnkraftsintervju med kinesiska NTV.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s