Premiärsuccé för Cirkulär salong!

Har precis kommit hem från premiären av Cirkulär salong, arrangerat av Cradle Net och Vagga till vagga AB, som samlade aktörer från näringslivet, kulturen och politiken för att kick-starta samtal och samarbete för hur Sverige skall kunna ställas om till en cirkulär ekonomi (se mer om begreppet nedan). Klockan närmar sig för mycket men här får du bilder och smakprov från kvällen så länge. Arbetet har bara börjat men banne mig att det skall bli roligt med fortsättningen!

Anders Wijkman var som jag aldrig sett honom förr – alldeles, alldeles otrolig! Gick från klarhet till klarhet om cirkulär ekonomi, nya välfärdsmått, nya företagarformer, nya former för offentlig upphandling, nya globala organisationer, nya kopplingar mellan bistånd och klimat, biomimicry, osv. Ett ex av hans och Johan Rockströms ”Den stora förnekelsen” ligger nu på pallen bredvid sängen och jag längtar efter att det skall bli morgon. Han skall hjälpa mig med kommunikation av kopplingarna ekonomi-miljö också. Sämre konsult får jag nog leta efter och jag slås än en gång hur fantastiskt mycket vi kommer att komma genom att hjälpa varandra.

Väldigt bra samtal om hur vi skall kunna skapa en cirkulär ekonomi i Sverige mellan olika aktörer från näringslivet, kulturen och politiken under superb ledning av kaospiloten Emma Nilsson. Alla partier och alla arbetsplatser borde ha en egen kaospilot. Det är verkligen något särskilt med en process där man kan känna sig så trygg att man nästan glömmer bort sig själv och helt kan koncentrera sig på vad andra säger. Det öppnar för något helt nytt.

Käkar kolbröd – bröd med biocharkol i. Biochar är en koldioxidnegativ process där man samlar upp koldioxid från atmosfären genom att omvandla biomassa till ett fast kol som sedan kan spridas ut på åkrar och dessutom göra dem bördigare – eller baka bröd på. I en cirkulär ekonomi gäller waste=food.

Efter en helkväll möbleras kontorsateljén Trikåfabriken om och fram åker Wallenbergarnas gamla pingisbord och det blir rundpingis. Här spelar designern bakom världens första Cradle to Cradle-klädkollektion Matilda Wendelboe mot musikern, juristen och en av hjärnorna bakom Cradle Net Jakob Hvistendahl. Konstaterade efter denna upplevelse att det spelas på tok för lite rundpingis på Riksdagen…

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s