Ang. SVT:s reaktion på att S och V bojkottar söndagens partiledardebatt

Idag blev det klart att S och V bojkottar partiledardebatten på söndag. Anledningen som den till största del kommit fram i media är att de vägrar delta i samma debatt som SD. Tittar man dock närmare på anledningarna framkommer det att det stora problemet som de ser det är att debatten är upplagd som att det finns två regeringsalternativ där S, V och MP klumpas ihop med SD och ställs mot Alliansen.

Detta är visserligen en stor miss av SVT som borde veta bättre och lägga upp debatter så att alla partier i lika stor utsträckning presenterar vad just de vill åstadkomma. Denna fråga måste vara den främsta i svenska politiska debatter och alltid överordnad med vem de olika partierna vill genomföra det med.

SVT begår ännu ett misstag när de kommenterar S och V:s beslut. Eva Hamilton gjorde det tydligt att SVT är en fri och oberoende aktör som inte låter sig vikas av enskilda partiers eller personers ultimatum om hur upplägg eller deltagarlistor skall se ut. Det är bra. Det som däremot inte är det är att hon säger det när SVT inte alls är konsekventa. MP har flertalet gånger under den senaste tiden varit inbjudna att duellera med M i olika frågor men då M bara vill duellera med S viker sig SVT igen och igen. Eva Hamilton borde veta bättre än att ge sken av vad som inte är sant. – Eller betyder det att SVT inte skall låta det fortgå?

MP kommer att delta trots avhoppen och företrädas av Åsa Romson.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s