13.04 111120

Gjorde just den här statusuppdateringen på facebook:

Jag är så jävla trött på alla flugor som flyger in i min mun när jag gör intervjuer hela tiden, så jävla trött på militärens övervåld mot demonstranterna och så jävla trött på snygga retoriska tweets från Carl Bildt utan ett knyst om huruvida Sverige kommer att vidta åtgärder eller kräva att det internationella samfundet gör det. Tårgasen når nu ända till vårt hotell minst 500 meter från Tahrir där fältsjukhus satts upp. Militären har till och med avfyrat tårgas mot sjukhus inatt och siffran på skadade stiger hela tiden. Kairo har förvandlats till krigszon och nu måste det sättas hårt tryck på militären från internationellt håll.

Fick den här väldigt bra frågan:

Finns det anledning till oro att revolutionen mot Mubarak i vintras varit förgäves och att millitären nu försöker ta makten?

Och svarade såhär:

Det omvärlden måste inse trots tidigare rapportering är att revolutionen inte är över. Mubarak avsattes men en massa nyckelpersoner från regimtiden sitter fortfarande kvar på nyckelpositionen, civila ställs till svars i militärdomstolar, statlig television rapporterar rena lögner och militärrådet lade just ett förslag till konstitutionen som skulle innebära nollinsyn i deras budget. Revolutionen är långt ifrån över och kommer kanske pågå i år. Hur länge är delvis upp till vilken press det internationella samfundet visar. Just nu är det oerhört viktigt att få militärpolisen att sluta med övervåldet som används för att piska upp ett tillstånd illa nog för att skjuta på valen ytterligare så att militären inte lämnar ifrån sig makten som de lovat. Kairo är just nu en krigszon och det internationella samfundet inklusive Sverige måste agera snabbt för att en massaker inte skall äga rum och demokratin omöjliggöras.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till 13.04 111120

  1. Eva Goës skriver:

    Det är märkligt att utrikesministern inte tar till orda. Beträffande Ukraina går det bra, men här mitt i värsta kaoset, är det tyst! Det är ofarligt att uttala sig om Ukraina. Varför fegar Bildt beträffande Egypten?

  2. Ping: Egyptiska revolutionen 1 år! | Rebecka Carlsson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s