Vill du skriva debattartiklar med mig till klimattoppmötet i Durban?

Nästa vecka börjar FN:s klimattoppmöte COP17 i Durban. Jag lämnar revolutionens Egypten på fredag för att åka dit, rapportera för tredje året i rad och sätta press på Sveriges regering att flytta fram positionerna på vad som blir det viktigaste klimattoppmötet någonsin och sista chansen att rädda Kyotoprotokollet. Jag kommer att publicera ett gäng debattartiklar själv men vill också väldigt gärna sampublicera med andra bra personer och aktörer. Vill du själv eller vet du den perfekta partnern för detta ändamål?Jag gör det gärna både i riksmedia med organisationer eller andra politiker från MP eller andra partier. Men också väldigt gärna i lokalmedia, inte minst med er som är lokala Grön Ungdom-medlemmar. Ämnen som jag extra gärna publicerar på är att

1) Höj ambitionerna. Sverige måste höja sina ambitioner för klimatarbetet – 1,5-gradersmålet, 350 ppm, klimaträttvisa etc.

2) Klimatfinansiering. Sverige måste öka klimatfinansieringen, lägga nya pengar på bordet och omgående sluta ta pengar från biståndet.

3) Grön Ekonomi. Anledningen till att Durban är värt att misslyckas är att dagens ekonomiska system inte värderar andra viktiga värden bortsett pengar och därmed inte klimatet, ekosystemtjänster och naturkapital. Nästa år kommer allt att kretsa kring Grön Ekonomi. Det är hög tid att Sverige börjar byta ekonomiskt system till ett, bortom BNP, som räknar allt som räknas.

4) Sluta subventionera fossilt. För att klimatpolitiken skall bli bra räcker det inte med att börja göra bra saker. Man måste också sluta göra det som är dåligt. Idag subventioneras fossilt fem gånger mer än förnybart. Kärnkraftssubventionerna är ytterligare en destruktiv prioritering som äventyrar investeringar i förnybart och AP-fonderna tillhör Sveriges värsta skamfläckar. Sverige måste omedelbart upphöra med skadliga subventioner. Fossilt skall inte subventioneras. Det skall beskattas och intäkterna från dessa källor skall istället användas för att bygga ut den förnyelsebara energin.

Sprid gärna och kontakta mig via min facebookmail eller twitter. Hoppas att ni har det bra också!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s