Good News-kalendern lucka 3:

Good News-kalendern är min alldeles egna adventskalender. En bortförklaring för att frossa i en rejält inspirerande lösning/genombrott/pionjär per dag – hela vägen fram till jul! Klicka på luckan för att öppna:

Lucka 3

Snygg, smart och så viktig:

Greenpeace Climate Summit Campaign

Jag helt enkelt älskar kampanjen som är den allra senaste från Greepeace. Såg den först på stranden i Durban i onsdags och stod och log en lång stund. Kampanjen är en gestaltning av Greenpeace´s senaste rapport, ‘Who’s Holding us Back?‘, som handlar om hur en handfull av de största företagen influerar regeringar och förorenar den politiska processen för klimat. Igår var det möte med svenska regeringsdelegationen här på klimattoppmötet och bredvid min kompis satt en arg kvinna från Svenskt Näringsliv som jag misstänker inte var där för sitt brinnande klimatengagemang. Enligt rapporten är det i alla fall Eskom, BASF, BHP Billiton, Shell och Koch Industries som tillhör världens främsta bakåtsträvarlobby.

Kampanjen profilerar Amerikas president ObamaKanadas premiärminister HarperEU-komminissionens ordförande Manuel Barroso och Sydafrikas President Zuma gjorda av logotyper på de aktuella företagen i rapporten och med den väldigt viktiga uppmaningen “Listen to the people, not the polluters”.

Tyvärr tycks även Sverige lyssna mer och mer på de som vill kunna fortsätta att förstöra vår värld och framtid men det skall vi bli två om, och många fler än så förresten. För idag pågår stora demonstrationer över hela världen under namnet World Day of Action, i Durban och hemma i Göteborg, Stockholm osv. Jag slutar aldrig imponeras av hur mycket kreativitet som föds när man är sådär engagerad ända in i märgen och kanske är det därför jag myser sådär extra av den här snygga kampanjen. Skall vi lyckas använda hela vår kreativitet och engagemang kan vi fortfarande säkra en vacker framtid.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s