Good News-kalendern lucka 6:

Good News-kalendern är min alldeles egna adventskalender. En bortförklaring för att frossa i en rejält inspirerande lösning/genombrott/pionjär per dag – hela vägen fram till jul! Klicka på lucka 6 och se HOME om du inte redan gjort det eller en gång till:

Lucka 6: HOME – Världens vackraste film om det som fortfarande finns på riktigt

Sophy Elevall som varit med och skapat helt fantastiska magasinet Heroes of Today (kommer att skvallra mer om dem längre fram) har gjort en enorm insats för att sprida filmen. Här kan du också läsa mer om du vill göra detsamma, t.ex. till skolor, föreningar osv. Hon skriver såhär om filmen:

”Filmen HOME har gjorts helt utan vinstintressen och med syftet att den ska vara fri för alla att visa för vem som helst, utan massa byråkrati och krångliga visningsrätter. Filmen har därför blivit ett tacksamt verktyg för den som vill påverka och inspirera andra.

På Världsmiljödagen den 5 juni 2009 lanserades den franska filmen HOME i alla format på en och samma gång; bio, TV, DVD och Internet. Samma dag sågs den av nio miljoner människor bara i Frankrike och har idag setts av över 100 miljoner människor världen över.

HOME är en annorlunda film- och miljöupplevelse. Det är den första film någonsin som i sin helhet har filmats ovanifrån. Filmaren, Yann Arthus-Bertrand, är världskänd för sina flygfotografier av landskap världen över, och producent är regissören Luc Besson.
– Den här filmen har funnits inuti mitt huvud i femton år nu, berättar Yann. Allt jag såg och lärde mig medan jag flög över jorden har transformerat mig. Idag vill jag dela med mig av allt jag har fått.

Filmen är en hyllning till vår planet, vårt enda hem, och handlar om hur vi människor rubbat balansen på jorden, men den ger också hopp och visar tydligt på att det finns fantastiska lösningar som väntar på att användas.
– Vad som är viktigt är inte de 50 % av skogarna som har försvunnit, men de 50% som finns kvar. Och än viktigare är att vi är sex miljarder intelligenta varelser som kan agera, citerar Yann från filmen.

Vanligtvis är det mycket byråkrati runt filmer, man måste köpa visningsrätt och får då visa en film ett visst antal gånger för ett visst antal personer.
Det unika med HOME är att den har gjorts med syftet att vara fri för alla att visa för vem som helst, när som helst. Och Universal Pictures, som äger rättigheterna för filmen i Sverige, har valt att följa grundidén. HOME är därför ett fantastiskt verktyg för människor som vill inspirera andra på ett enkelt sätt.
– Filmen tillhör inte oss, den är er. Ta den! Använd den! Visa den för så många människor som möjligt och agera därefter, säger Yann.”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Good News-kalendern lucka 6:

  1. magnusatheroesoftoday2011 skriver:

    Kul att du tipsar om detta! Vi har skapat http://www.filmenhome.se för att göra det enklare för alla att arrangera visningar. Där kan man läsa om hur man arrangerar visningar, skriva ut affisch, se kortfilmer, mm. Sedan lansering 1 september 2009 har det skett hundratals visningar av filmen på skolor, biografer, mässor, evenemang… och vi har distribuerat över 700 filmer över hela Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s