Good News-kalendern lucka 9:

Good News-kalendern är min alldeles egna adventskalender. En bortförklaring för att frossa i en rejält inspirerande lösning/genombrott/pionjär per dag – hela vägen fram till jul!

Lucka 9: Sustainergies – Studenterna som får andra studenter att bli hållbarhetsproffs och storföretag att tänka nytt och hållbart

Sedan starten 2009 har organisationen Sustainergies byggt upp ett nätverk av mer än 1500 studenter med blandade studieinriktningar, på högskolor och universitet i hela landet. Är du student och intresserad av hållbarhet, CSR och ansvarstagande borde det vara en självklarhet att vara med!

Verksamhetens syfte är att hjälpa studenter att bli proffs på hållbarhet och hitta spännande yrkesmöjligheter inom området. Samtidigt underlättar man för företag att ta vara på ungas kompetens. Därför har Sustainergies samarbetat med en mängd ledande företag och organisationer.

Idag har organisationen ett dussin medarbetare i Stockholm, Uppsala och Göteborg, driver en internationell årlig idétävling (Sustainergies Cup) och ger via sin karriärspaning studenter jobb, praktikplatser, projektanställningar och inbjudningar till grymma events och konferenser. Det är konkret, och det ger verkliga erfarenheter och meriter. Dessutom driver Sustainergies programmet Hållbart Mentorskap, där miljöchefer och förebilder inom hållbarhetsområdet är mentorer till engagerade studenter i nio månader. CSR LIVE är ett annat av Sustainergies projekt, där en utvald grupp studenter kommer att få besöka chefer på spännande företag i olika branscher och diskutera vad som är de största verkliga utmaningarna och möjligheterna.

Allt handlar som sagt om att studenter ska bli proffs på hållbarhet och hitta spännande möjligheter för framtiden! Läs mer på sustainergies.se

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s