Good News-kalendern lucka 11:

Good News-kalendern är min alldeles egna adventskalender. En bortförklaring för att frossa i en rejält inspirerande lösning/genombrott/pionjär per dag – hela vägen fram till jul!

Lucka 11: Retoy – Lek för hållbarhet

Jag inspireras jättemycket av Soledad Piñero Misa och hennes Retoy. I Retoy får barn både lära, uppleva och drömma kring hur en hållbar värld skapas. De utvecklar verksamhet tillsammans med barn, där de på ett lustfyllt sätt, genom lek och leksaker lär om miljö och barns rättigheter.

Detta sker genom att barn får leka med leksaker som är tillverkade med kärlek till både människor och natur på Retoylekytor, få djupare insikten om hållbar utveckling genom att låna deras Retoypaket med böcker och leksaker, praktisera hållbar konsumtion i deras leksaksbytarbazarer och genom att barnen får gestalta sina drömmar om en bättre värld med återvunna leksaker Retoy Labs.

Retoy finns idag i Stockholm på Lumabiblioteket i Hammarby Sjöstad och i Teknorama på Tekniska Museet men de arbetar för fullt med att ta Retoy till nya spännande platser runtom i Sverige och vidare ut i världen.

Kolla in Retoys hemsida: http://retoy.se/

Kolla in Retoys blogg: http://playingforchange.se/sv/playmakers/se/7/

Retoys Expertråd Testar LeksakerAnnonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s