Good News-kalendern lucka 17:

Good News-kalendern är min alldeles egna adventskalender. En bortförklaring för att frossa i en rejält inspirerande lösning/genombrott/pionjär per dag – hela vägen fram till jul!

Lucka 17: No More Lullabies

Man behöver inte vara stereotyp miljömupp för att göra fantastiska saker för miljön. No More Lullabies är ett initiativ av Ane Brun och Johan Rutherhagen som samlar artister och konstnärer för en hållbar utveckling. Ambitionen är att använda konst och musik för att inspirera till handling och samtal om vad det är som håller på att hända med vår jord och allas vår roll i detta. Det är ett försök att hitta det som berör och förenar oss bortom partipolitik, vetenskap och dolda agendor.

Det första arrangemanget gick av stapeln den 24 oktober 2009 på Södra Teatern inför klimattoppmötet COP15 i Köpenhamn. Där uppträdde tjugofyra etablerade svenska artister, däribland Ane Brun, Benny Andersson, Emil Jensen, Robyn, Titiyo, Bob Hansson. Planen var att konserten skulle pågå i 350 minuter, lika många som antalet ppm koldioxid som max skall vara i atmosfären. Men det hela urartade och musik och film varvades i nästan sju timmar och blev en oförglömlig kväll för de drygt 400 i publiken och också för många live via internet. (Det är bara att hoppas att klimatpolitiken inte urartar lika mycket…) Sedan dess har de i alla fall fortsatt, bl.a. med magiska konsertkvällar i Vitabergsparken och på festivalen FUTUREPERFECT som hölls för allra första året i somras.

Jag vill se mycket mer kreativitet i den gröna rörelsen. För visst kan den globala uppvärmningen beskrivas i statistiska kurvor, men kanske ännu bättre i ord, dans, fotografi och musik… Dessutom är det väll kanske genom just kultur mer än något annat som vi skapar en framtid som inte bara är hållbar utan ännu vackrare än den tid vi lever i nu. Eller som Bob Hanson, medlem i No more lullabies, själv sa då på ett av sina framträdanden på FUTUREPERFECT: ”…att skriva hållbart betyder ju så mycket mer än att skriva med ekologiskt blyerts. Det handlar ju om att skriva så vackert som om jorden var värd att rädda och bevara till kommande generationer”.

Läs mer och lyssna på http://www.nomorelullabies.org/.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s