Fantastiska fredag! Försovning, förläggarfrukost, fikaförlagt motionsförfattande, förbundsstyrelsemöte, film färdig!

9:30 Försovning

När jag vaknade var det ljust men mobilen nattsvart. Paniken! Skulle äta frukost med en förläggare kl. 9.30. Efter de två minuters väntan som krävdes för att åter få liv i den insåg jag att klockan var just det. 9.30. Det var då jag satte rekord från sängen till tunnelbanan. Det gamla ligger på sju minuter. Det nya ligger på fem minuter. I klackar på blixthalka. Under omständigheterna väldigt nöjd.

10: 00 Förläggarfrukost

Väl framme var jag väldigt tacksam för att jag vaknat såpass i tid i alla fall. Nanna som är nästan färdigutbildad förläggare kom med massor av bra input till boken jag skall skriva om nya välfärdsmått. Vi pratade om vilka förlag jag skall ge ut, hur jag skall lägga upp skrivandeprocessen, gerillamarknadsföring, hur jag skall skriva boken när den är färdig, hur jag skall sälja in den till förlag, om innehållet och en massa bra! Hon har också en dokumentärfilmarkompis och en researcherkompis som kanske vill hjälpa till! Få saker gör mig så tacksam som just detta fenomen – hur folk från alla håll sluter upp och hjälper till utifrån sina respektive expertisområden.

12:00 Fikaförlagt motionsförfattande

Efter några timmars möte satte jag mig på ett annat fik i Götgatsbacken. På söndag är deadline för möteshandlingarna inför årsmötet som är i mitten av februari. Björn som hade varit på möte om MP:s kommande klimatkampanj under förmiddagen anslöt också och efter en sockerchock var vi båda redo att skriva ihop en väl underbygd motion om nya välfärdsmått och verksamhetsberättelse.

15:00 Förbundsstyrelsemöte

Efter det halkade vi ner för backen till MP:s partikansli på Pustegränd. På vägen passerade vi affischer på min gymnasiekompis Linnéa Khalil som håller på att slå igenom och dessutom spelar in en massa pengar till välgörenhetsprojekt i Ghana! Så himla bra! Väl nere låste vi in oss i ett litet rum och hade förbundsstyrelsemöte på telefon om alla propositioner (förslag från styrelsen) inför årsmötet.

18:00 Filmdistributionshäng

Jag och Love Kjellsson spelade in en dokumentärfilm i Egypten i november med nyckelpersoner från revolutionen och idag kom Love till stan så att vi kunde göra den nästan, nästan färdig! Det allra sista fixar vi i morgon!

Dagen till ära satt vi och jobbade på stans bästa biograf Victoria.

Det var en väldigt häftig känsla att få se filmen som den såg ut nu när Love jobbat med den ännu mer sedan jag såg den sist. T.ex. hade han textat hela alltet vilket gjorde att man liksom sögs in i varje ord de sa. Och de säger väldigt vackra saker.

Sedan började vi jobba. Förtexterna behövde fixas till lite om vi säger så…

Och eftertexterna också.

Sedan föll lotten på mig att komma på en titel. Jag började kreativt med kylskåpspoesi med bra ord men när jag nös förstördes allt.

Då kollade vi igenom alla meningar i hela filmen. Den tveklöst bästa var den här:

Så då återstod bara att fråga en vän:

Och hon sa så här:

Så då gjorde vi det! Helt stört att snart kunna ha filmpremiär på en alldeles egen film! Jag ser så himla mycket fram emot att börja jobba med att sprida den.

Nu tar jag helg men jag skriver nog på måndag igen! Hoppas att ni får en fin helg också!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fantastiska fredag! Försovning, förläggarfrukost, fikaförlagt motionsförfattande, förbundsstyrelsemöte, film färdig!

 1. Linnéa Khalil skriver:

  Åh, så glad jag blev över att du skrev så fint om mig.
  Hoppas allt är bra med dig!
  Vore skoj att ta en fika eller så någon dag!
  Vi hörs 🙂
  KRAM Linnéa

  • rebeckacarlsson skriver:

   Åh, hej! Ja, jag följer dina äventyr med stor spänning! 🙂 Så himla inspirerande med Ghana-projektet! Jättegärna fika! Jag bor i Stockholm men är i Göteborg ofta också! Vet inte var du bor nu? Här är mitt telefonnummer och annars finns jag ju på facebook också! KRAM tillbaka! / Rebecka

 2. AnnaSofia skriver:

  Åh Rebecka, ditt lappsystem ❤ Vad vore Rebecka utan lappar

 3. Linnéa Khalil skriver:

  Hello!
  Vad glad jag blir! 🙂

  Fick inte ditt nr där men skriver på FB.
  Jag bor också i Sthlm nu, så en fika borde verkligen inte vara svår att få ihop.

  Men, vi hörs där!
  Ha det gött!
  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s