Ung kvinna i ideell sektor som vill mer? Sök till Maktsalongen!

Jag har fått nog av val där kvinnor inte väljs för att det råkar finnas en kandidat med snopp, fått nog av dold kvotering av män till styrelser som sker hela tiden och trött på att kvinnors perspektiv ändå inte kommer fram helt när de väl kommit in i styrelserummet för att ett gäng män pratar som att styrelsemötet skulle vara en vecka.

Det jag nog aldrig kommer att få nog av är Maktsalongen – ett mentorskapsprogram för unga kvinnor i ideell sektor där jag skall vara en av mentorerna. Tveka inte att söka om det är något för dig! Det är en förstklassig uppsättning kompetenta kvinnor som kommer att stå till ditt förfogande och Sara och Sofia som ligger bakom initiativet är inte ett dugg sämre. Äntligen!

OM MAKTSALONGEN

Nu startar vi maktsalongen. Ett mentorskapsprogram och nätverk för dig som ung kvinnlig ledare i ideell sektor. Under ett år får du möjlighet att utvecklas i din ledarroll tillsammans med en erfaren mentor och ett nätverk med andra tjejer i samma ledarsituation som du.

MENTORSKAPET
Alla deltagare matchas ihop med en egen mentor. Alla mentorer är eller har varit engagerade i ideell sektor under lång tid. Tillsammans med mentorn får du fördjupa dig i de utmaningar du står inför i dag och utveckla ditt eget ledarskap. Ni träffas enskilt ungefär var sjätte vecka.

SEMINARIUM
Under året genomförs sex nätverksträffar. Där träffar du de andra deltagarna i nätverket och får möjlighet att utbyta erfarenhetet och bygga nya relationer. Varje träff startar med en föreläsning/workshop med en inbjuden gäst, expert på det ämne som träffen berör.

VARFÖR MAKTSALONGEN?
Jämställdhet, lika förutsättningar oavsett kön, är en grundpelare för ett starkt civilsamhälle. Med nätverket vill vi utmana normer och montera ner maktordningar som bygger på att män har mer makt än kvinnor. Genom att lyfta fram, peppa och stärka unga tjejer att ta plats i sina egna organisationer och samtidigt utmana ungdomsorganisationer till självkritik kan vi bidra till ett bättre och starkare civilsamhälle.

Bakom nätverket står Sara Haraldsson och Sofia Brändström, båda med lång erfarenhet av arbete i ungdomsorganisationer.

http://www.facebook.com/maktsalongen?sk=info

info@maktsalongen.se

http://www.maktsalongen.se

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s