Good News: Food for Thought

Kanske kommer ni ihåg Good News-kalendern där jag lyfte en framgångshistoria som inspirerar mig, varje dag fram till jul? Nu är det ju visserligen inte advent men jag kan inte låta bli att göra en lucka idag ändå. Det är ju dessutom inte vilken dag som helst. 2 februari. Det får väll duga? Food for Thought är nämligen ett av många exempel som inspirerar mig väldigt mycket och som jag vill skvallra lite om, inte minst för att det jobbar med ekologisk, social och ekonomiskt hållbar utveckling integrerat på ett så himla bra sätt.

Kort sammanfattat så är Food for Thought ett koncept som handlar om ta tillvara på kompetensen hos utrikesfödda kvinnor långt ifrån arbetsmarknaden, vars informella matlagningskunskaper utgör en dold resurs. Målsättningen är att bygga ett företag vars lönsamhet möjliggör nya arbetstillfällen och meningsfull sysselsättning genom förädling och försäljning av attraktiva måltider. Maten används som verktyg och representerar i sin tur olika kulturer och kulinariska möten, och tar samtidigt tillvara på lokala råvaror. Bakom företaget ligger inspirerande Josefine Uhnbom.

Läs mer om Food for Thought och vad de har på gång på: http://foodforthought.se/

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s