Årsmötesmedia 1 – Länstidningen: Frösö-Björn valdes om som språkrör

Frösö-Björn valdes om som språkrör

ENKÖPINGGrön ungdoms språkrör Björn Lindgren är uppväxt på Frösön.
På söndagen valdes han om för en ny ettårsperiod.
– Vi ska fortsatt prata om frågor som ungdomar bryr sig om, säger han.

”Vi lyckades faktiskt öka antalet medlemmar med 80 procent vid valet 2010”, säger Björn Lindgren som fick förnyat förtroende som språkrör. Foto: Ulrika Andersson

”Vi lyckades faktiskt öka antalet medlemmar med 80 procent vid valet 2010”, säger Björn Lindgren som fick förnyat förtroende som språkrör. Foto: Ulrika AnderssonFoto: Pelle Zackrisson

Vid det årliga riksmötet för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön ungdom fick Frösösonen Björn Lindgren förnyat förtroende som språkrör tillsammans med stockholmaren Rebecka Carlsson.

Han leder ett ungdomsförbund som har vind i seglen.

– Engagemanget i politiska partier är på nedgång generellt. Men vi lyckades faktiskt öka antalet medlemmar med 80 procent vid valet 2010, säger han.

Under riksmötet bestämde sig Grön ungdom för att fokusera på fyra olika politiska frågor. Här är Björn Lindgrens kommentarer.

• Klimat

– Vi har en regering som nästan helt nonchalerar de frågorna. Utsläppen ökade med 11 procent från 2009 till 2010 och regeringen gör inget åt det. Det här är mänsklighetens viktigaste fråga.

• Migration

– Det går ju en främlingsfientlig våg över Europa. Efter att ha fått ett främlingsfientligt parti (Sverigedemokraterna) in i riksdagen har vi i stället fått en mer öppen och mer mänsklig migrationspolitik. Det är viktigt att vi inom de gröna fortsätter ligga på eftersom att moderaterna stretar emot, säger Björn Lindgren.

• Grön ekonomi

– I dag har vi ett ekonomiskt system där alla springer efter högre BNP. När det leder till att vi förstör vår planet och dessutom inte bli lyckligare så tycker vi att man ska ta fram nya välfärdsmått.

• Skola

– Det vi ser är att med dagens skolpolitik så blir det alldeles för mycket fokus på disciplin och att ”banka” in fakta i eleverna. Vi vill ha större fokus på att ge elever gott självförtroende och att samarbete. Högre lärarlöner är en otroligt viktig fråga för att få duktigare lärare.

Pelle Zackrisson, 063-15 55 32, pelle.zackrisson@ltz.se
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s