Årsmötesmedia 3 – GP: Göteborgarna tar över Grön ungdom

Göteborgarna tar över Grön ungdom

Efter helgens riksårsmöte i Enköping leds Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom av två språkrör från Göteborg.

Rebecka Carlsson och Björn Lindgren heter Grön ungdoms nya språkrör. GP ringer när de precis har kommit med tåget från Enköping på söndagskvällen.

– Politiken blir mycket göttigare, svarar Rebecka Carlsson på frågan om hur det kommer att märkas av båda språkrören och en stor del av förbundsstyrelsen har kopplingar till Göteborg.

Hon berättar att Grön ungdom i Göteborg under valrörelsen 2010 fördubblade sitt medlemstal under ett år, från 500 till 1000 medlemmar, och att många nu vill jobba även nationellt.

– Det finns ett starkt engagemang i Göteborg och ett starkt civilsamhälle, säger Rebecka Carlsson.

Under helgens möte bestämdes också att förbundet ska arbeta med fyra prioriterade frågor fram till valet 2014. De är klimatet, skolan, migration och grön ekonomi.

Enligt Rebecka Carlsson handlar grön ekonomi om att se andra värden än de kortsiktigt ekonomiska, att också tillit i samhället, miljö och livskvalitet är begrepp att räkna med.

– Det är inte bara vi språkrör som dragit fram de här frågorna ur rockärmen. De är resultat av en stor intern process i Grön ungdom, säger Rebecka Carlsson som tror att Grön ungdom kommer att synas mer på gator och torg under de kommande åren.

– Vi har också tagit beslut om att ställa om till kampanjorganisation. I vanliga fall gör partierna det före ett val men vi kommer att gå in och ur kampanjer hela tiden, säger Rebecka Carlsson, ett av Grön ungdoms nyvalda språkrör.

Gunilla Grahn-Hinnfors, 031-62 41 73, gunilla.grahn-hinnfors@gp.se
Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s