Värdelös argumentation av M och MUF för svensk vapenexport till diktaturer idag

Ett av de främsta argumenten som använts för varför den moderatledda regeringen vill fortsätta exportera vapen till diktaturer är att S inledde avtalet och att det skulle skada Sveriges anseende alltför mycket att avbryta ingångna avtal.

Det här har Bildt kört med hela dagen och till och med MUF:s Erik Bengtzboe.

Om det vill jag säga tre saker:

1. Att inte sätta svenska vapen i händerna på diktaturer och att inte möjliggöra den enorma skada och död som det kan leda till om vapnen används är för det första viktigare än svenska handelspolitiska intressen.

2. För det andra skadar det Sveriges anseende bra mycket mer om vi exporterar vapen till diktaturer än att vi avbryter ett ingånget avtal med Saudiarabien.

3. För det tredje verkar det nu som att avtalet gjordes om och att regeringen aktivt valde att förlänga det. (Någon absolut klarhet finns ännu inte om exakt vad som inträffat.) Är det så att den moderatledda regeringen valde att förlänga avtalet är Moderaternas och MUF:s uttalanden om att ”lagt kort ligger” dessutom en ren lögn.

Slutligen vill jag säga till både Socialdemokraterna och Moderaterna att jag vill att ni slutar att skylla på varandra som ni gjort hela dagen.

Erkänn att ni båda har en skuld i det som skett.

Erkänn också att det viktigaste nu för alla de som kan komma att drabbas om inget görs snabbt är att omedelbart bryta avtalet och stoppa Sveriges vapenexport till diktaturer en gång för alla. Om ni bryr er det minsta om mänskliga rättigheter.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s