Fredrik Reinfeldt – Jag vill att du omedelbart slutar beväpna världens värsta diktaturer. Jag vill också att du som statsminister slutar säga att det du gör är inom gällande lagar och regler. Det är det inte. Vapenexport till diktaturer får aldrig ske för att tjäna pengar. Svälj din ståndaktighet, erkänn att det du gör nu är så djupt omänskligt och omoraliskt fel, darra på manschetten och ta ditt ansvar för världens demokratiutveckling. Annars får du följa Tolgfors.

Fridolin mot Reinfeldt. Måste ses. Av alla.

Försvarsminister Sten Tolgfors har avgått. Samtidigt fortsätter Sverige just nu att sätta vapen i händerna på världens värsta diktaturer. Men istället för att göra någonting åt det eller ens erkänna problemet fortsätter regeringen febrilt försöka vrida fokus till helt andra saker med hjälp av rena lögner, lekar med ord och svar på frågor ingen ställt utom dem själva. I de allra värsta stunderna som också blir allt fler upprepar Reinfeldt att Alliansen vill fortsätta beväpna världens värsta diktaturer som en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Det här är ett svek mot Sverige som är så stort att det är ett under att det ännu inte fått mycket värre mediala konsekvenser. ”Ni kommer aldrig få mig att darra på manschetten när det gäller det som ger jobb, det som ger exportinkomster till Sverige” säger Reinfeldt. Det är samma sak som att säga att han aldrig kommer att backa från att bryta mot Sveriges lagar där det står klart och tydligt att det är olagligt att exportera vapen till diktaturer för att tjäna pengar.

Jag vill att du, Fredrik Reinfeldt omedelbart slutar säga att du vill bryta mot Sveriges vapenlagar. Jag vill att du tar ditt ansvar för att Sverige omedelbart skall sluta beväpna världens värsta diktaturer. Jag vill att du skall svälja din ståndaktighet, inse hur det du gör nu är så djupt omänskligt och omoraliskt fel, erkänna det, våga darra på manschetten och ta ditt ansvar för demokratiutvecklingen i världen. Annars får du gärna följa Tolgfors på måndaVi vill att Sverige omedelbart slutar beväpna världens värsta diktaturer. När vi blir ministrar skall vi våga erkänna när vi gjort fel. Vi vill att du, Fredrik Reinfeldt, åtminstone vågar göra detsamma. Våga darra på manschetten. Ta ditt ansvar för demokratiutveckling i världen.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Fredrik Reinfeldt – Jag vill att du omedelbart slutar beväpna världens värsta diktaturer. Jag vill också att du som statsminister slutar säga att det du gör är inom gällande lagar och regler. Det är det inte. Vapenexport till diktaturer får aldrig ske för att tjäna pengar. Svälj din ståndaktighet, erkänn att det du gör nu är så djupt omänskligt och omoraliskt fel, darra på manschetten och ta ditt ansvar för världens demokratiutveckling. Annars får du följa Tolgfors.

 1. Hanna skriver:

  Reinfeldt= en envis 5-åring.
  Inte en så oskyldig sådan heller… det han säger är ju i princip att han skiter i hur många som mördas av svenska vapen, så länge vi tjänar pengar på det.
  Hoppas att folk ser det snart, och väljer sida.
  Vi ska såklart ha en bra välfärd i Sverige… men inte på bekostnad av människoliv och kränkande av mänskliga rättigheter.
  Bra skrivet, och skönt att det finns partier som utmanar Reinfeldt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s