Jag och hamburgarkungen uppträder på Peace & Love i sommar!

Är så himla glad för att få vara med på Peace and Loves ”The Meeting Point” i sommar! Ses vi där?

Peace & Love-festivalen i Borlänge är sedan 2009 Sveriges största festival. I år går festivalen av stapeln den 26-30 juni och har temat ”En ny värld”. Föreningen Peace & Love bildades 1999 och arrangerade den första festivalen i centrala Borlänge. Ursprungstanken de första åren var att motverka våld, rasism och främlingsfientlighet i Borlänge och i Dalarna. Efter en tid övergick arbetet till att sprida positiva värden kring ledorden mångfald, gemenskap och förståelse, som numera är festivalens uttalade budskap.

Texten nedan är från Peace and Loves hemsida. Klicka på rubriken för att komma till hemsidan där du kan läsa mer:

Rebecka Carlsson och Pär Larshans till The Meeting Point

Under de närmaste veckorna kommer vi att presentera våra deltagande inspiratörer. Många av dem är vana att göra korta inspel och sedan dra vidare, men på The Meeting Point kommer de allra flesta att finnas med som deltagare under en hel dag i någon av workshopgrupperna tillsammans med övriga deltagare.Idag är vi stolta att presentera Pär Larshans och Rebecka Carlsson!

Pär Larshans är hållbarhetschef på Max Hamburgare, som bl.a. fått utmärkelsen ”världens bästa hållbarhetskommunikation 2009″ av brittiska Green Awards. Pär är numera ett världsnamn på området och deltog nyligen som talare på Planet Under Pressure i London.

”Max ansvar för miljön handlar om visionen om ett hållbart Max i ett hållbart samhälle. Ca 95% av vår påverkan ligger utanför vår direkta kontroll vilket innebär att ska vi på sikt bli hållbara så måste också samhället gå i en mer hållbar riktning. Max har valt att visa att det går att göra skillnad.”

Rebecka Carlsson är språkrör för Grön Ungdom och ansvarig för dess internationella arbete. Hon är mycket engagerad i hållbarhetsfrågor och skriver just nu på en bok som handlar om nya sätt att mäta välfärd. Rebecka var på plats i Kairo under de senaste oroligheterna och spelade då in en dokumentärfilm om människorna bakom den egyptiska revolutionen. Här kan du se ett samtal kring filmen som spelades in av Jonas Eriksson på Peace & Love Caféet för några veckor sedan.

”Jag tror att vi bäst åstadkommer förändring genom att koppla ett helhetsgrepp om hur skola, arbetsmarknad, entreprenörskap, forskning och kommersialisering av forskning tillsammans kan möjliggöra omställningen till ett hållbart Sverige som är helt och hållet förenligt med global rättvisa. Jag tror också att ett sådant Sverige är mer kreativt och njutbart att leva i – en win-win helt enkelt!”

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s