Vecka 19-20 – Mindfulnesskurs, kampanjplanering, nya välfärdsmått, kapitel om kooperation, klimatdebatt och körsbärsblommor

Mittenbilden är från min föreläsning om grön ekonomi i Göteborg som jag höll förra veckan.

Livet leker! Till helgen skall jag ha 25-årsfest för mig med mina vänner i dagarna tre och fram tills dess och i veckan efter är det en hel del roligt, viktigt och intressant att uträtta i språkrörskapet. Här är en lite sammanställning av det jag redan nu vet kommer att hända i denna vecka och nästa.

 1. Jag skall planera och prioritera arbetet noggrant för att säkra att jag gör rätt saker. Det är så lätt att det är det som faller bort fast det borde vara precis tvärt om. Är det inte intressant – att när det är mycket att göra säger vi ”jobba mer” istället för ”jobba smartare” och kanske till och med ”jobba mindre”. Kvalitet skall det vara! Ibland faller lyckas jag och Björn såklart inte men denna vecka är mottot ”jobba smartare”.
 2. Gå på möten med partistyrelsens arbetsutskott där jag företräder Grön Ungdom.
 3. Lämna över allt jag kan om grön ekonomi och nya välfärdsmått till Lina Isacs som skall projektleda Miljöpartiets framtagande av nya välfärdsindikatorer. Är så himla stolt över att MP är igång med detta och därmed blir första parti i svensk historia att inte bara konstatera att dagens BNP-ekonomi inte fungerar något vidare bra utan också tar ansvar för att arbeta fram ett alternativ! 
 4. Jobba vidare tillsammans med Björn, Malin, Desiré och Nadja med framtaganden av våra kampanjer för de kommande två åren på områdena klimat, migration, grön ekonomi och skola. Väldigt roligt och väldigt utmanande arbete att planera stora kampanjer vill jag lova!
 5. Debattera klimat och miljö med Adam Cwejman från LUF i Borås. Skall också bli väldigt roligt! Kom gärna och titta om ni befinner er i närheten.
 6. Skriva klart mitt kapitel om kooperation till en bok som Sektor 3 släpper i sommar.
 7. Blogga
 8. Plugga in Miljöpartiets vårbudget ordentligt så att jag har det inpräntat i hjärnan till kommande föreläsningar och debatter.
 9. Slakta mailboxen som nu har 1000 olästa mail. Det är ju väldigt roligt att så många vill ha med oss på så många arrangemang osv. Tråkigt bara att inte hinna svara ordentligt. Mirakeltips mottages vänligen i kommentarsfältet!
 10. Åka på intensivkurs för ledare i stresshantering och mindfulness. Av allt tror jag att detta kommer att bli det viktigaste. En del accepterar att må skit i några år för att kunna göra karriär under de åren och sedan dra sig tillbaka. Det gör inte jag. Jag vill må bra i mitt uppdrag och därmed kunna fortsätta ge av mitt engagemang livet ut. Och då behöver jag ändra på ett och annat och få hjälp att lyckas med det. Är därför väldigt glad för den här möjligheten!

Sedan kommer det säkert upp ett och annat längs vägen också som det brukar. Hoppas att ni också får fina veckor!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vecka 19-20 – Mindfulnesskurs, kampanjplanering, nya välfärdsmått, kapitel om kooperation, klimatdebatt och körsbärsblommor

 1. Evigheten skriver:

  Att bota sin stress med en ……
  ””intensivkurs”” i stresshantering och mindfulnes
  kan kanske ses som en lösning på ett problem.

  Jag tror ditt problem är ett symtom på ett underliggande
  problem som kommer att finnas kvar tills du inser det själv.

  Du kommer aldrig att vara tillräcklig så länge du
  tror du är otillräcklig.

  Med vänlig hälsning Evigheten

  • rebeckacarlsson skriver:

   Hej Evigheten!
   Det har du så rätt i! Fnissade lite när jag skrev ”intensivkurs” och ”mindfulness” tillsammans också. Lite som att stressa uppför trapporna för att hinna i tid tillyogaklassen… Snarare försöker jag jobba med det hela tiden, lite varje dag, men ser också fram emot att få en hel helg att tänka på det och ingenting annat på liksom att få diskutera tillsammans med andra, höra hur de förändrat sina tankebanor osv. Tack för ditt inlägg och hoppas du har det bra! / Rebecka

 2. Evigheten skriver:

  Jo,tack jag har det bättre än sämst och sämre än bäst.

  Jag vet inte exakt vad det skulle bli för mått,
  men det skall bli spännande att se dig sätta det måttet.

  Själv följer jag skillnaden mellan dom fattigaste och rikaste,
  det ger en ganska klar bild av riktningen i utvecklingen.

  Man kan likna det med att spänna en gummisnodd.
  Slutar man inte dra går det inte så bra.

  Jag hoppas oxå att du och alla andra har det bra.

  Med vänlig hälsning Evigheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s