Intervju i Shortcut med Framtidens kvinnliga ledare

I torsdags rankade Ledarna vad de anser är Sveriges 75 främst av ”Framtidens kvinnliga ledare” och jag var med. Nu har även Shortcut publicerat en intervju med anledning av det. Här är den.

CARLSSON, 25 år, språkrör, Grön Ungdom

1. Vilken är din största utmaning som chef?

Mitt ledarskap handlar om visionen – att ständigt och i hela organisationen behålla den i fokus, hålla den levande och få den att bli till konkret politik. Det är en utmaning i vår tid när många försöker reducera politiken till att handla om småfrågor och statsministern öppet varnar för oss med visioner.

2. Vad är du mest stolt över under året som gått? 
Dels vågade vi ställa om till kampanjorganisation så att vårt fördubblade medlemsantal ska bedriva progressivt påverkansarbete inte bara i valrörelserna utan hela tiden. Dels tog vi oss an frågan om hur framtidens ekonomi ska utformas utifrån vår tids utmaningar vilket jag också skriver en bok om.

3. Vad gör du om tio år? 
Jag vill jobba för det jag gör nu hela livet. Då kanske som entreprenör som reformerar modeindustrin som i dag är allt annat än vacker. Kanske som FN-chef som utvecklar den globala styrningen och samarbetet. Kanske som finansminister som reformerar det ekonomiska systemet. Eller något helt annat.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s