46 % vs 4 % – Så stort är förtroendet för MP:s resp. C:s klimatpolitik

Idag kom nya siffror som visar att MP har absolut rekordförtroende inom klimatfrågor bland svenska folket. Om detta tycker jag tre saker.

1) Att det är välförtjänt.

2) Att det är sorgligt och helt oacceptabelt att konkurrensen är så himla svag från de andra partierna trots att det är 2012, att nya forskningsrapporter visar att ekosystemen är nära total kollaps och att 81 % av svenskarna har klimatångest. Så ska vi inte ha det. Kolla in MP:s 7-stegsprogram med vad vi vill göra i klimatfrågan för inspiration. Och kom ihåg – det är inte dig det är fel på, det är politiken och den går det att förändra.

3) Att det är bra att Alliansens greenwashingpolitik med svulstiga ord i kombination med total stympning av alltifrån miljömålen till klimatfinansieringen inte lurar svenska folket.

Så Alliansen – kan vi börja göra något konstruktivt åt situationen tillsammans nu istället? Eller behöver ni fundera en liten stund till?

Här är nyhetsartikeln från SVT. Siffror finns via länken:

Svenskarna väljer MP framför C för klimatet

Stora skillnader i ny Sifo Bara fyra procent av de svenska väljarna känner störst förtroende för Centerpartiet när det gäller klimatet. Miljöpartiet däremot får rekordstort förtroende, även bland borgerliga väljare.

PUBLICERAD 25 JUNI 2012 – 06:20 – UPPDATERAD 25 JUNI 2012 – 06:35

– Det är bara att gratulera Miljöpartiet. Det är bra jobbat, de håller sina starka siffror. Vi har mycket att jobba med inom Centerpartiet för att visa att vi står för långsiktig hållbarhet i politiken, säger Michael Arthusson, Centerpartiets partisekreterare.

Trots att Centerpartiet profilerar sig som ett parti som värnar om miljö och klimat, så verkar budskapet inte ha nått fram till väljarna.

På frågan vilket parti känner du störst förtroende för när det gäller klimatfrågan, är det bara fyra procent av de tillfrågade som väljer Centerpartiet. Fler väljer Moderaterna, som får störst förtroende av sex procent av de tillfrågade.

Det visar en Sifoundersökning beställd av pr-byrån Westander.

– Man måste tänka på att Centerpartiet har haft en lång rad, flera decennier av opinionsproblem. Och det här kan inte Annie Lööf ändra på på ett drygt halvår, utan vi får vara tålmodiga, säger Michael Arthursson.

Det är Miljöpartiet som väljarna har störst förtroende för när det gäller klimatfrågan. 46 procent av de tillfrågade i undersökningen väljer Miljöpartiet, vilket är ett rekordstort förtroende i den här frågan. Och även bland borgerliga väljare vinner Miljöpartiet överlägset det största förtroendet med 38 procent.

– Jag tror att vi får ett högt förtroende för vi har stått upp för de här frågorna, både när de har diskuterats mycket, men också när de inte diskuteras särskilt mycket. Vi fortsätter att presentera våra konkreta förslag som både skapar möjligheter för människor, men också premierar det som är bra för miljön och därmed också gör att omställningen blir möjlig, säger Anders Wallner, Miljöpartiets partisekreterare.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s