Mitt kapitel i den nya boken: Fördomar, form och framtid – reflektioner om kooperation från unga politiker och kooperatörer

Jag vill lova att det är en alldeles särskild känsla att hålla i den första boken man själv varit med och skrivit i! I det här fallet gäller det också ett väldigt viktigt och intressant ämne – kooperation.

Boken Fördomar, form & framtid finns att ladda ner som PDF här eller att beställa i tryckt form på Sektor 3:s hemsida. Här nedan har jag infogat hela mitt kapitel om du vill läsa det direkt här på bloggen. Hoppas ni gillar det!

FN har utlyst 2012 som kooperationens år för att höja det allmänna medvetandet och väcka uppmärksamhet kring kooperativets förmåga att minska fattigdom, främja social integration och skapa nya jobbmöjligheter. Sektor 3 ville ta tillfället i akt att diskutera en form som verkar vara både mitt i prick och helt off. När de flesta svenskars relation till kooperation dock inte sträcker sig så mycket längre än till Coop, har de ställt frågan om FN:s kärnfrågor bara är rena klyschor eller faktiskt visar en viktig väg att slå in på?

I den här antologin har de därför samlat unga politiker och kooperatörer för att försöka ge en aktuell uppfattning om vad kooperativet innebär för oss. Genom att inkludera tänkare såväl som praktiker hoppades de kunna blanda en teoretisk strukturdiskussion med en tydlig inblick i kooperativets vardag.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s