I morgon åker jag till Ojnareskogen

Det är historiskt, det som håller på att hända i Ojnareskogen. Avverkningen står stilla och demonstrationerna fortsätter – på plats och runtom i hela Sverige. Hundratals var utanför Stadshuset och engagemanget bubblar och växer sig allt starkare.

I ett läge där den biologiska mångfalden redan håller på att förstöras vilket i sin tur riskerar att leda till oåterkalleliga konsekvenser för hela det ekosystem vi och alla andra arter på den här jorden är helt och hållet beroende av är det få slag som är så viktiga att vinna som detta. Det är också oerhört viktigt att göra det absolut tydligt att att skydda skog och mark är inget vi skall säga åt fattigare länder att göra när det gäller amazonas eller så utan det vi själva skall göra i Sverige när det gäller vår egen skog och inte minst urskog.

Jag kommer att åka ner till Ojnareskogen i morgon och jag uppmanar dem av er som ännu inte deltar i arbetet att följa med eller trappa upp engagemanget på hemmaplan. Att stoppa avverkningen av Ojnareskogen kan bli en viktig vändpunkt från en miljöpolitik under totalt haveri till en miljöpolitik som kan skyddar och bevarar det viktigaste vi har – vår egen natur. Många har redan gjort en oerhört stark insats. Nu är det dags för oss att bli många, många fler som ansluter oss. Tillsammans kan vi skapa ett historiskt momentum och miljöpolitik värd namnet!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s