Radiomorgon!

I morse pratade jag och Björn om varför vi vill ha reklamfri kollektivtrafik – i SR Metropols morgonsändning! Välj klippet 08.00-08.30 i arkivet. Vi kommer vi in vid 17.40. Fortsätter sedan i klippet 08.30-09.00 fram tills 25.50.
http://sverigesradio.se/sida/sandningsarkiv.aspx?programid=2842

Här är lite instagram-bilder från morgonen.

Har nog förresten inte flaggat för det tidigare här på bloggen – att ni kan följa mig på instagram också om ni vill. Där heter jag kort och gott @rebeckacarlsson.Radiomorgon 1

Med buss 76 från Slussen till Radiohuset. Måste vara min favoritsträcka. Den kör längs med vattnet hela vägen och är den perfekta platsen att landa/vakna på innan sändning.

Radiomorgon 3

Jag mötte upp Björn dryga halvtimmen innan för att gå igenom alla argument och källor en gång till och bestämma vem som tar vilka trådar. När det väl är sändning sker saker och ting ju ändå ofta på helt andra sätt men det ger en skön trygghet till att släppa loss och ”go with the flow” när man vet att allt sitter.Radiomorgon 2

En typisk Rebecka-fusklapp.

Radiomorgon 6

Den obligatoriska On Air-bilden.

Radiomorgon 12

Björn gör sig redo. Sändningen var väldigt rolig att göra och jag tror att det blev bra också – kändes som det i alla fall. Och riktigt bra stämning i studion!

Radiomorgon 5

Något slags personligt gladhetsrekord för att vara före kl 9 på morgonen…Radiomorgon 4

Ännu en glad-bild.

Radiomorgon 7

Sändningen är slut efter dryga halvtimmen inne i studion. Väldigt lyxigt att få så mycket tid. Jag och Björn kollar in delar av grymma kampanjen Hur känns det? – om rasism…

Radiomorgon 11

…och hittar tweets med bl.a. kändisarna Kawa @zolfagary och @Smalise.

Radiomorgon

Glad och stolt.

Radiomorgon 8

Precis utanför Radiohuset stod blodbussen och Björn passade på att ge blod medan jag konsumerade mysideal som de här. Ibland är politik abstrakt. Ibland är det väldigt konkret:Radiomorgon 9Radiomorgon 10

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Radiomorgon!

  1. Jonas skriver:

    Har läst både debattartikeln och lyssnat på intervjun i radion. Tycker ni gör ett jättebra arbete, reklam i offentliga miljöer är något som vi kan leva utan.

    Men jag förstår inte varför ni i ca 2 minuter står och accepterar att de okunniga intervjuerna påstår att det blir dyrare för de som åker tunnelbana fall reklamen tas bort. Ni skulle sagt åt dem att de borde gått lite längre i skolan, de för de missa vist lite förståelse från samhällskunskapen. Pengarna som företag (och organisationer/myndigheter för den delen) kommer inte från ett magiskt träd på VDns kontor. Utan pengarna kommer ju någonstans ifrån, nämligen från de som är konsumenter när de köper något från företaget. Med andra ord det är de som åker i tunnelbanan som betalar för reklamen. Skillnaden är att de betalar när de köper ett par skor inte när de betalar biljetten.

    Se kommentar: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2842&artikel=5401838 för motivering.

    Reklam är något vi alla betalar när vi köper grejer av företag som gör reklam. Självklart ska vi då kunna reglera och säga att vi inte tillåter reklam i våra offentliga miljöer. Sådana åsikter behöver vi mer av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s