På måndag drar vi ut på hållbarhetsturnén We_change!

Från www.ungdomar.se/we_change där du också hittar ännu mer info, intervjuer, inbjudningar osv.

we_change_hopp_webben-01-medium

WE_CHANGE Den 8 april drar vi ut på nationell turné. 13 dagar, sex städer. 4500 gymnasieelever och lärare. Några av Sveriges största företag och organisationer. Och en explosion av pepp, förebilder och möjligheter!

I år står Sveriges unga i centrum. Det är ni som har expertisen och idéerna. Med oss har vi ett gäng möjliggörare som vill ha era perspektiv på hur de kan förbättra sitt arbete med hållbar utveckling och arbeta tillsammans med oss unga för att skapa en bättre värld.

Men we_change är mycket mer än så! I den nationella idétävlingen levererar våra samarbetspartners var sin utmaning till er. Tävlingen öppnar måndagen den 8 april – håll utkik!

Dessutom producerar vi ett inspirationsmagasin, bjuder in till kvällsevent med lokala aktörer och arrangerar Hållbarhetsgrillen på Rosenbad – en paneldebatt utöver det vanliga.

TURNÉSCHEMA (OBS: SAMTLIGA DAGAR ÄR FULLBOKADE!)
8-9/4 Stockholm
11-12/4 Lidköping
15-16/4 Linköping
18-19/4 Gävle
22-23/4 Göteborg
25-26/4 Malmö

13/5 Hållbarhetsgrillen på Rosenbad

PROGRAM

08.30–09.30 INTRO: Varför är vi här?
Rebecka Carlsson, före detta språkrör för Grön Ungdom, och Milad Mohammadi, omskakare och föreläsare, pratar. Hur ser världen ut idag? Hur hänger den ihop? Är det kris? Vilka skitfarliga utmaningar har vi framför oss och varför är det vi som ska designa om världen till ett fett ställe för alla? Sit back, relax, enjoy!

09.40–11.30 UTMANINGAR: Idégenerering och workshops
Vi har samlat ihop några av Sveriges största företag, ideella organisationer, myndigheter och ungdomsorganisationer för att utmana er. Hur kan ni hjälpa dem att förbättra sitt arbete för en bättre värld? Möt: WWF, IKEA, H&M, SIDA och LSU, Plan Sverige, SPP, Nordic Choice Hotels & Yasuragi Hasseludden, Högskolan i Gävle, Returpack & Coca-Cola Enterprises, PostkodLotteriet, Stockholms stad och Sveriges ungdomsråd.

11.30–12.30 LUNCH BEAT: Lunch och najs musik
Vi bjuder på en god wrap och fet musik!

12.30–13.30 INSPIRATIONSSHOW: Det handlar om oss.
Rebecka och Milad tar tillbaka scenen. Den här gången får vi höra deras personliga berättelser. Och om oss som generation. Vilka är vi? Många pratar om vår generation som Generation Waking up. Varför? Hur är vi speciella? Och hur kan vi använda våra drivkrafter för att förändra vår värld?

13.40–15.00 WORKSHOPS: Vad brinner du för?
Nu är det din tur. Intresse, passion, potential, drivkraft, brinna? Äh, vi tror helt enkelt att det blir bäst om du bara gör det som du gillar att göra och använder det för att pimpa upp din och andras tillvaro. Hitta din grej helt enkelt. Hur kan du förgylla ditt och andras liv, bara genom att vara du?

15.00–16.00 LOUNGE BEAT: Träffa dina möjliggörare!
Mingel, open space, mötestorg. För att kunna göra det du vill, förverkliga drömmar, skapa projekt, påverka världen, sig själv och andra, då krävs det verktyg. Här får du dem! Vi har samlat ihop aktörer från nationell till lokal nivå. De är här för dig.


Har du några frågor? Hör gärna av dig till we_change@ungdomar.se!

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s